SEO παιχνίδι προώθησης

Acer από την Notebook.bg

“Защо трябва да купим Acer от www.Notebook.bg?”

BG-SEO-състезаниеΈνα καινούριο παιχνίδι προώθησης ιστοσελίδων SEO άρχισε να παίζεται στην Βουλγαρία όπου συμμετέχουμε και εμείς με το άρθρο μας Acer από την notebook.bg Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι τριπλός:

  1. Nα αναδείξει της ικανότητες των καλύτερον SEO ειδικών στην Βουλγαρία στην προώθηση ιστοσελίδων επιβραβεύοντας την δουλειά του νικητή με 2500 ευρώ.
  2. Να δείξει στους υποψήφιους πελάτες που αναζητούν SEO υπηρεσίες ποιοι freelancer η εταιρείες έχουν τους απαραίτητους πόρους και δυνάμεις για να εμφανίσουν σαιτ στην πρώτη θέση.
  3. Να διαφημιστούν τα προϊόντα της Acer και του διοργανωτή notebook.bg

Στης 15/12/2013 θα γνωρίζουμε ποιος είναι ο νικητής του παιχνιδιού. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε και στο blog www.problogger.gr στο άρθρο Zashto bihme kupili acer ot notebok?

Η δική μας απάντηση στην ερώτηση είναι η εξής:

Θα αγόραζα προϊόν της Acer γιατί συνδυάζει τα εξής:

  • Έχει καλή τιμή
  • Έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής
  • Έχει πολύ καλό σέρβις από την εταιρεία notebook.bg
  • То e-shop της notebook.bg διαθέτει μεγάλη ποικιλία μοντέλων για να επιλέξω εκείνο που μου ταιριάζει.

Η επιλογή μου πάντα γίνετε με την μέθοδο value for money. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που έχει αν αξίζει τα λεφτά του, και  το δεύτερο πιο σημαντικό κριτήριο είναι η ύπαρξη ποιοτικού και γρήγορου σέρβις. Να ξέρω ότι αν χαλάσει κάτι υπάρχει μάστορας που θα μου το φτιάξει σε μια ημέρα. Τι να το κάνω το φανταστικό μηχάνημα αν χαλάσει και το στείλω για επιδιόρθωση στην Κίνα από όπου το πιο πιθανό είναι να μην επιστρέψει ποτέ?

Η Acer και η notebook.bg καλύπτουν πλήρως αυτές της δυο προδιαγραφές μου οπότε σε μένα μένει μόνο η επιλογή του μοντέλου.

Γιατί πρέπει να αγοράσω προϊόν της Acer από την notebook.bg?

 

 

Ποιο λάπτοπ Acer να επιλέξω που να συνδυάζει ταχύτητα, ποιότητα και καλή τιμή;

 

Προώθηση ιστοσελίδων στην πρώτη σελίδα

Προώθηση σαιτ

seo

Search engine optimization diversify

Ασχολούμαι με την προώθηση ιστοσελίδων από το 2009. Τα περισσότερα σαιτ στα οποία έχω δουλέψει είναι δικά μου project όπου έχω την δυνατότητα να κάνω πειράματα για την συμπεριφορά της μηχανής αναζήτησης στην κατάταξη των αποτελεσμάτων για λέξεις κλειδιά.

Προώθηση ιστοσελίδων σημαίνει να καταφέρεις να εμφανίσεις ένα σαιτ στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης google, για ορισμένες λέξεις κλειδιά, και να καταφέρεις να το διατηρείς εκεί συνέχεια.

Μέχρι φέτος το SEO γινόταν με έναν τρόπο που πλέον άλλαξε αφού η google άλλαξε τον αλγόριθμο της προσπαθώντας να βελτιώσει την ποιότητα στο SERP, αλλά και να τονώσει το adwords. Έτσι δημιούργησε της προϋποθέσεις αλλαγής της συμπεριφοράς όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων.

SEO αξία εναντίων Τιμής

μετρώντας την αξία προώθησης

Ποια είναι η αξία προώθησης;

Τι ενδιαφέρει τον πελάτη; Εκτός από την σταθερή επιθυμία εμφάνισης στην πρώτη σελίδα της google για της επιλεγμένες λέξεις κλειδιά ο πελάτης ενδιαφέρεται και πως θα παραμείνει εκεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις παραμονής αφού ούτε ελέγχει την google, ούτε γνωρίζει με λεπτομέρειες τον αλγόριθμο της. Πως λοιπόν κάποιοι δίνουν εγγυήσεις πρώτης σελίδας; Με ελαφριά καρδιά ποντάροντας στην άγνοια των πελατών τους, αλλά και στην δικαιολογία ότι ο ανταγωνισμός δεν κοιμάται + τα νέα όπλα της μηχανής (panda, penguin). Έτσι πολύ εύκολα δικαιολογεί την δική του αδυναμία μεταφέροντας το πρόβλημα αλλού και ζητά περισσότερα λεφτά από τον αφελή πελάτη για να εμφανίσει το σαιτ του ψηλά.

Τα 3 μυστικά πριν την υπογραφή συμβολαίου για προώθηση σαιτ

1. Αποδείξεις επιτυχίας

Κάθε εταιρεία που σας υπόσχεται εγγυημένη πρώτη σελίδα στο google σε ένα μήνα, απλά σας λέει ψέμματα. Πως μπορείτε να προστατευτείτε? Ζητήστε τους αποδείξεις για σαιτ και λέξεις κλειδιά που έχουν κατορθώσει να προωθήσουν, και τα στοιχεία που θα συγκεντρώσετε δώστε τα σε κάποιον που ασχολείται με τον αντικείμενο της βελτιστοποίησης και προώθησης ιστοσελίδων για να τα μελετήσει και να σας πει πόσο αξιόπιστα είναι, πριν προχωρήσετε στην υπογραφή συμβολαίου με εταιρεία SEO.

2. Money back χωρίς ερωτήσεις

Επίσης στο συμβόλαιο ρητά αναφέρετε ότι εαν η εταιρεία δεν κατορθώσει να εκτελέσει την δουλειά για την οποία πληρώθηκε, είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει το ποσό. Χωρίς ερωτήσεις και δικαιολογίες.

3. Αναφορά αποτελεσμάτων κάθε Δευτέρα

Ζητήστε από την εταιρεία που θα κάνει SEO στο σαιτ σας να σας στέλνει σε ένα αρχείο excel πλήρη αναφορά αποτελεσμάτων. Τι έκανε την εβδομάδα που πέρασε, πόσους συνδέσμους δημιούργησε, που, τι λέξεις κλειδιά χρησιμοποίησε, τι άρθρα έγραψε κτλ. Πλήρη αναφορά που κάθε εβδομάδα θα μεγαλώνει και θα προστίθεται στο ίδιο αρχείο. Φυσικά εσείς φροντίστε να βλέπετε αυτά που σας γράφουν και να τα τσεκάρεται.

Το κόστος διαφέρει από το ποιος κάνει την εργασία. Η ίδια δουλειά αν γίνει από κάποια εταιρεία μπορεί να χρεωθεί τετραψήφιος αριθμός σε ευρώ, ενώ αν γίνει από έναν freelancer θα κοστίσει ένα μηδενικό λιγότερο. ΄-) Είναι καλύτερα αυτό το μηδενικό να μείνει στην τσέπη σας, σωστά? Στην Ελλάδα οι άνθρωποι που μπορούν να αποκαλεστούν επαγγελματίες SEO master δεν είναι πολλοί. Οι περισσότεροι κάνουν ερασιτεχνικά βελτιστοποίηση και προώθηση ποντάροντας στο submit σε καταλόγους και comment spam. Τεχνικές που δεν φέρνουν αποτελέσματα. Όμως αυτό δεν τους εμποδίζει να ζητούν 1000 ευρώ τον μήνα για της υπηρεσίες τους. ΄-) Δεν είναι χαζός αυτός που τρώει την τιρόπυτα, αλλά αυτός που του την δίνει. Με προυπολογισμό 1000 ευρώ τον μήνα μπορείς να νοικιάσεις της υπηρεσίες διεθνών εταιρειών που θα εκτοξεύσουν το σαιτ σου και θα το διατηρίσουν στην πρώτη σελίδα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η δική μου πρόταση Elpak SEO

Σκοπός είναι να βρεις κάποιον να το κάνει με το 1/3 αυτού. Και εγώ πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω. Με 300 ευρώ τον μήνα μπορώ να εμφανίσω την ιστοσελίδα σας στα πρώτα δέκα αποτελέσματα για την λέξη κλειδί που σας ενδιαφέρει, και να την συντηρίσω εκεί, χρησιμοποιόντας white hat SEO τεχνικές, και με την εγγύηση money back. Έτσι νομίζω ότι είναι δίκαιο. Αν δεν καταφέρω αυτό που υπόσχομαι θα σας επιστρέψω τα χρήματα σας χωρίς να κάνω ερωτήσεις η να προβάλλω δικαιολογίες.

 

SEO

Βελτιστοποίηση και προώθηση σαιτ

SEO-Architecture

SEO-Architecture

SEO σημαίνει search engine optimization και μεταφράζεται στα Ελληνικά ως βελτιστοποίηση και προώθηση ιστοσελίδων. Είναι η συνολική προσπάθεια κάποιου να επηρεάσει τον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης και να εμφανίσει το σαιτ όπου γίνεται η εργασία στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης για ορισμένες λέξεις κλειδιά. Γιατί το κάνει αυτό; Μεγαλύτερο traffic, περισσότεροι επισκέπτες, περισσότεροι πελάτες, περισσότερα κλικ στης διαφημίσεις.

Όλα γίνονται για το κέρδος. Όταν ένα σαιτ εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης τότε αυτό μπορεί να φέρει χρήματα στον ιδιοκτήτη του. Στην αρχή μικρά, στην συνέχεια περισσότερα. Από το σαιτ μπορεί να κερδίζει και ο ιδιοκτήτης του αλλά και ο webmaster που το προωθεί και συντηρεί.

Η αρχή πριν 14 χρόνια – τεχνικές SEO

Η αρχή έγινε από την google πριν 14 χρόνια που δημιούργησε την ανάγκη, τα υπόλοιπα απλά είναι ιστορία…..

Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και κάθε webmaster δοκίμασε διάφορες τεχνικές να βελτιστοποιεί και προωθεί ένα σαιτ, είτε δικό του, είτε πελατών του. Οι τεχνικές SEO διαχωρίστηκαν σε 3 κατηγορίες: White hat, Black hat, Grey hat. Οι πρώτες ήταν οι σωστές, αυτές που είχαν ως σκοπό ένα ιστολόγιο να είναι ποιοτικό, να έχει ποιοτικούς και σχετικούς συνδέσμους και σέβονταν τους κανόνες της μηχανής αναζήτησης.

Οι δεύτερες τεχνικές ήταν κακόβουλες, προσδοκούσαν στο γρήγορο κέρδος και στα γρήγορα αποτελέσματα χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι θα γίνει στο μέλλον. Τα λεφτά έρεαν άφθονα και όλοι ήταν ευχαριστημένοι, μέχρι που η μηχανή αναζήτησης έγινε πιο έξυπνη και έκοψε το κλαδί στο οποίο καθόταν. Τα σαιτ τους εξαφανίστηκαν από τα αποτελέσματα αναζήτησης και τα κέρδη στέρεψαν. Όσοι πρόλαβαν να πλουτίσουν από της διαφημίσεις του adsense και από το λογισμικό που πουλούσαν για να εμφανίζουν ιστοσελίδες κακού περιεχομένου πρόλαβαν, οι υπόλοιποι έμειναν με το δάχτυλο στο στόμα.

Οι τρίτη κατηγορία ήταν κάτι ενδιάμεσο στο κακό και στο καλό. Ναι μεν ακολουθούσαν τα σωστά πρότυπα όμως μερικές φορές παρέβαιναν τους κανόνες βγαίνοντας μερικά βήματα μπροστά από τον ανταγωνισμό και καρπούμενοι το κέρδος. Όσους τους έπιανε η μηχανή τους τιμωρούσε, όμως αυτοί επανέρχονται με καινούρια σαιτ και με μεγαλύτερη εμπειρία έτσι ώστε να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη.

Η χρονιά ορόσημο για το SEO

Το 2012 ήταν η χρονιά που η Google άλλαξε τα δεδομένα σε μια προσπάθεια να βάλει τέρμα στους ερασιτέχνες που συνωστίζονται στα διάφορα blackhat forum προσπαθώντας να πάρουν κάποια ψίχουλα από την τεράστια πίτα. Οι επαγγελματίες προσαρμόστηκαν αμέσως γράφοντας προγράμματα που παρακάμπτουν τα νέα δεδομένα και θα συνεχίσουν να κερδίζουν χιλιάδες δολάρια.

Βασικός σκοπός σε αυτή την δουλειά είναι να είσαι ευέλικτος και να έχεις την δυνατότητα να προσαρμόζεσαι ακολουθώντας τους guru ή βασιζόμενος στην δική σου προσωπική εμπειρία να ξέρεις τι δουλεύει και τι όχι, καθώς και να έχεις τα κατάλληλα επαγγελματικά εργαλεία για να παρακολουθείς τα αποτελέσματα και να ξέρεις γιατί αυτό έγινε έτσι. Όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο η google θα γίνει σύμμαχος σου και όχι εχθρός σου και ο τραπεζικός σου λογαριασμός πάντα θα είναι γεμάτος.

Το SEO δεν πρόκειτε να πεθάνει ΠΟΤΕ!

Το SEO δεν πρόκειται να πεθάνει όσο θα υπάρχουν μηχανές αναζήτησης. Θα προσαρμόζεται και θα εξελίσσεται, θα δημιουργεί νέα εργαλεία και νέες θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που θα έχουν την θέληση, την υπομονή και το πάθος να ασχοληθούν μαζί του, για να κερδίζουν τα προς το ζην από αυτή την δουλειά.

Το SEO είναι big business και όσο νωρίτερα το καταλάβεις τόσο γρηγορότερα θα μπορέσεις να προσαρμοστείς και να νιώσεις την επιτυχία.

Ελληνικό ψηφιακό σχολείο

Ελληνικό ψηφιακό σχολείο

Αν κάποιος μου έλεγε ότι το πιο καθυστερημένο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρωτοπορούσε και θα δημιουργούσε ψηφιακό σχολείο θα τον έλεγα τρελό, να όμως που έγινε θαύμα και η μικρή Ελλάδα δημιουργεί ψηφιακό σχολείο.

ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς που το συνέλαβαν και υλοποίησαν !!!

ελληνικό ψηφιακό σχολείοΤα σχολικά βιβλία πλέον βρίσκονται στο ίντερνετ στην διεύθυνση “ψηφιακό σχολείο” όπου ο κάθε μαθητής μπορεί να μπει και να κατεβάσει τα βιβλία που του χρειάζονται. Υπάρχουν όλα τα βιβλία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (http://digitalschool.minedu.gov.gr/).

Οι διευθυντές των σχολείον μπορούν να δώσουν σε ένα DVD, όλα τα σχολικά εγχειρίδια. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν τα μαθήματα και στο σπίτι τους ηλεκτρονικά.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επεσήμανε: «Κανένας γονιός και κανένας μαθητής δεν είναι υποχρεωμένος να κατανοεί φαινόμενα γραφειοκρατίας και ολιγωρίας, και όχι μόνο αρμοδίων και συναρμοδίων, που οδήγησαν ατυχώς σε αυτή την καθυστέρηση. Ο επιμερισμός των ευθυνών θα γίνει με ακριβοδίκαιο τρόπο. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για να δώσουμε λύσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω λοιπόν γονείς και μαθητές, πως με τους εκπαιδευτικούς στην τάξη θα υπάρχει διαθέσιμη όλη η διδακτέα ύλη, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν ομαλά. Θα αποδώσει η σοβαρή επένδυση στο ψηφιακό σχολείο, μέσω του οποίου κάθε μαθητής έχει πρόσβαση σε όλα τα βιβλία, ενώ λαμβάνουμε και θα λάβουμε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που έχουν την ανάλογη διδακτική εμπειρία, αυτή η καθυστέρηση στη διανομή των βιβλίων να μην έχει επίπτωση στους μαθητές και τις μαθήτριες».

Για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!!!