Φιλοξενία ιστοσελίδων

Web hosting

Τι είναι το web hosting, η αλλιώς φιλοξενία ιστοσελίδων?

Τα περισσότερα σαιτ αγοράζουν shared web hosting, δηλαδή μοιράζονται τον χώρο σε έναν server και έχουν πρόσβαση από όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που προσφέρουν αξιόπιστο web hosting, σαν της:

icn hostingsuperhostingwebfaction

icn, superhosting, 1&1, hostgator, bluehost, media temple, hostmonster, webfaction κ.α.

fasthostingΑν προτιμάτε να έχετε Ελληνικό hosting δοκιμάστε στο fasthosting.gr.

Πριν πάρετε την τελική απόφαση ρωτήστε μας για την δική μας επιλογή.

Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι ο χώρος στον δίσκο και το μηνιαίο traffic. Συνήθως ο χώρος στον σέρβερ είναι αρκετός όχι όμως και το μηνιαίο traffic, που μπορεί με 1000 επισκέπτες να σας ζητήσουν να περάσετε στο επόμενο πλάνο.

Στους hosting provider υπάρχει ένα μυστικό που δεν το αναφέρουν πουθενά στης διαφημίσεις τους. Σου παρουσιάζουν το γεγονός ότι σου παρέχουν UNLIMITED Disk Space and Bandwidth χωρίς κανείς τους να αναφέρει το limit in CPU min per day.

Είναι λογικό σε κάθε server όπου φιλοξενούνται δεκάδες η και χιλιάδες ιστοσελίδες οι εταιρεία που τον διαχειρίζεται να θέτει περιορισμό ως προς την χρήση του. Και όταν βλέπει ότι μια ιστοσελίδα υπερβαίνει αυτό το CPU limit να ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του σαιτ να περάσει στο επόμενο πλάνο ( που είναι πιο ακριβό φυσικά) η να αφαιρέσει την ιστοσελίδα του από αυτόν τον server.

Καμιά φορά και το ίδιο το σαιτ μη έχοντας υποστεί σωστή βελτιστοποίηση κώδικα και cache δημιουργεί προβλήματα στο CPU limit. Λύση του προβλήματος θα δώσει ο προγραμματιστής που το έφτιαξε βελτιώνοντας τον κωδικό.

Όταν όμως η ιστοσελίδα σας προσελκύει περισσότερες επισκέψεις και θέλετε να έχετε την ταχύτητα και ανεξαρτησία σας αναπόφευκτα θα οδηγηθείτε σε VPS, Cloud, Dedicated servers.

 

Leave a Reply