On-page SEO factors

Υπάρχουν 2 βασικοί τομείς που οι μηχανές αναζήτησης εξετάζουν όταν θέλουν να δώσουν το κατάλληλο page rank σε μια ιστοσελίδα.

Ο πρώτος είναι το περιεχόμενο που έχει το σαιτ και κατά πόσο είναι σχετικό με αυτό που ψάχνουν οι επισκέπτες σας. Αυτός ο τομέας λέγετε on-page factors, και είναι εύκολο να γίνει βελτιστοποίηση με την κατάλληλη επιλογή λέξεων κλειδιών που αφορούν την ιστοσελίδα.

Το δεύτερο πράγμα που οι μηχανές αναζήτησης ψάχνουν είναι το πόσο είναι δημοφιλές το site σας στο Ίντερνετ. Πόσα άλλα site έχουν συνδέσμους προς εσάς. Αν άλλα σαιτ με μεγάλη επιρροή και χιλιάδες επισκέπτες έχουν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας και στο anchor έχουν την λέξη κλειδί σας, τότε αυτό το link που σας δίνουν έχει μεγάλη βαρύτητα. Αυτοί είναι οι off-page factors.

Μπορώ να πω ότι η off-page factors είναι πιο συμαντικοί από τους on-page factors στον προσδιορισμό και στην κατάταξη που θα κάνει η μηχανή αναζήτησης στην ιστοσελίδα σας.

6 βασικοί παράγοντες στην on-page search engine optimization

#1: Στο <title> tag πρέπει να περιέχεται η λέξη κλειδί για την οποία κάνετε βελτιστοποίηση.

Αυτή είναι η επικεφαλίδα της ιστοσελίδας σας και εμφανίζεται στο επάνω μέρος του παραθύρου του browser, και δίνει ισχυρή ένδειξη στης μηχανές αναζήτησης για το περιεχόμενο του σαιτ.

Παράδειγμα:

Εαν έχετε γράψει ένα άρθρο με θέμα “τρόπους αδυνατίσματος” η επικεφαλίδα μπορεί να έχει ως εξής “5 τρόποι αδυνατίσματος” | “Μαροκινή δίαιτα για μόνιμο και σίγουρο αδυνάτισμα”. Το σημείο | είναι ένας όμορφος τρόπος για να διαχωρίσει μια πρόταση.

#2: Χρησιμοποιήστε την λέξη κλειδί στο <h1> tag.

Η <H1> ετικέτες λειτουργούν σαν τα πρωτοσέλιδα στης εφημερίδες. Οι μηχανές αναζήτησης τις διαβάζουν πρώτα να προσδιορίσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.Όταν το spider βρει λέξεις κλειδιά στo <h1> tag τα θεωρεί περισσότερο σχετικά με την σελίδα που σχετίζονται και έτσι την κατατάσσει υψηλότερα στο SERP.

# 3: Συμπεριλάβετε την λέξη-κλειδί στις πρώτες 50 λέξεις του άρθρου.

Η πρώτες 50 λέξεις είναι πολύ σημαντικές για το bot που συνήθως αρκείτε σε αυτές για να κατατάξει την ιστοσελίδα ανάλογα, οπότε καλό είναι η φράση κλειδί για την οποία βελτιστοποιούμε να βρίσκετε εκεί.

# 4: Προσθέστε την λέξη-κλειδί σας τουλάχιστον μία φορά κάθε 100 λέξεις στο άρθρο σας. Keyword density μινιμουμ 1%.

Μέχρι 5% η πυκνότητα δεν ενοχλεί τα spider, πάνω όμως από αυτό το ποσοστό οι μηχανή θα το θεωρήσει keyword stuffing και μπορεί να κατατάξει το σαιτ μας στα spammy sites, κάτι που θα είναι ότι χειρότερο στην προσπάθεια μας. Αν έχουμε πολύ μεγάλο keyword stuffing μπορεί η μηχανή αναζήτησης να εφαρμόσει penalty καθώς και να αφαιρέσει εξολοκλήρου το σαιτ από τα αποτελέσματα της.

# 5: Προσθέστε της λέξεις-κλειδιά σας στους εσωτερικούς συνδέσμους μέσα στο σαιτ σας.

Παράδειγμα anchor text

[url=http://elpak.net]SEO[/url]. Σε αυτόν τον σύνδεσμο η λέξη μας είναι το SEO. Όταν θέλετε να στείλετε τους επισκέπτες σας σε μια άλλη σελίδα χρησιμοποιείστε κατάλληλο anchor text για να δώσετε βαρύτητα και ποτέ άσχετες λέξεις όπως κάνε κλικ εδώ κτλ.

# 6: Γράφετε πάντα ποιοτικό και μοναδικό κείμενο στο σαιτ σας

Τι σημαίνει ποιοτικό?

Να προσθέτει αξία στην σελίδα, να δίνει πληροφορίες, να είναι ενδιαφέρον, να διασκεδάζει, να προκαλεί προβληματισμό, να προτρέπει σε διάλογο, να διαβάζετε ευχάριστα κτλ..

Τι σημαίνει μοναδικό?

Να το έχετε γράψει εσείς. Να μην το έχετε κλέψει από άλλο σαιτ. Τα περισσότερα σαιτ λειτουργούν με την άδεια χρήσης creatives commons που επιτρέπει την αναπαραγωγή, διανομή και διασκευή ενός κειμένου με την αναφορά στον δημιουργό με ενεργό λινκ. Σεβαστείτε τον κόπο του δημιουργού βάζοντας έναν σύνδεσμο προς το πρωτότυπο κείμενο όταν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα άρθρο που σας άρεσε όμως δεν είναι δικό σας. Τα σαιτ που προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα τους το αναφέρουν ρητά και εκεί η κλοπή τιμωρείτε, και διώκεται ποινικά.

Οπότε καλό είναι να ρίχνετε μια ματιά σε κάποιο κείμενο που θέλετε να αναδημοσιεύσετε στο σαιτ σας και να σέβεστε τον κόπο του συγγραφέα του.

Σε ένα άρθρο που σας άρεσε και θέλετε να το δημοσιεύσετε και εσείς μπορείτε να το κάνετε μοναδικό αλλάζοντας παραγράφους, χρησιμοποιώντας συνώνυμα, προσθέτοντας νέο περιεχόμενο και διαφορετική περιγραφή. Σκοπός σας πρέπει να είναι να αλλάξει η δομή του άρθρου τουλάχιστον κατά 50%. Αν οι αναγνώστες σας μείνουν στην σελίδα και το διαβάζουν αυτό είναι καλό, αν φεύγουν αμέσως σημαίνει ότι κάτι δεν είναι σωστό και πρέπει να το αλλάξετε.

 

Leave a Reply